Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01
 
Tilbage til forsiden

Velkommen!

Her i Syddjurs Kommune glæder vi os rigtig meget til, vi endnu engang får besøg af Aprilfestival – teater for små & store i 2023.

Det er kun fem år siden, vi sidst var værtskommune, hvor alle kommunens børn og unge fik glæde af de mange teateroplevelser. Aprilfestival er en oplevelse, som man gerne vil give sine børn og unge i gave hvert år.

I Syddjurs Kommune kan der godt være langt til de store og mange teateroplevelser. Derfor er det en helt ekstraordinær mulighed at få så meget professionelt børneteater til at spille lige rundt om hjørnet.

Mellem bronzealderhøje og stemningsfulde festivaler

Syddjurs Kommune er præget af de gamle istidslandskaber, og en stor del af kommunen er en del af Nationalpark Mols Bjerge, hvor gamle bronzealderhøje, dødishuller, kyst og Kalø Slotsruin karakteriserer landskabet.

Kulturliv og kulturarv i Syddjurs Kommune. PR-foto

Der bor ca. 44.000 mennesker i Syddjurs Kommunes byer, landsbyer og landdistrikter. Her finder man masser af lokale ildsjæle, der medvirker til at udbyde et stort og varieret udbud af kulturoplevelser.

Især er Syddjurs beriget af et stort antal stemningsfulde og lokale festivaler, som alle er etableret af lokale ildsjæle, der arbejder med den stedsspecifikke og ’Syddjurske’ stemning. Også kreative erhverv og aktører inden for kunst og scenekunst er med til at sætte deres præg på Syddjurs som en kommune, hvor mange ting kan ske.

”Den røde dame” - Maltfabrikken

I hverdagslivet er kulturen en vigtig spiller i Syddjurs Kommune. Her er mange forskellige kulturhuse og mødesteder, som er stærke på hver deres område, og som er med til at brande og sætte Syddjurs Kommune på landkortet.

Ahlgade i Holbæk By (Pressefoto - Holbæk Kommune)
Maltfabrikken. PR-foto

Et nyt kulturelt fyrtårn er Maltfabrikken, der åbnede i sommeren 2020. Maltfabrikken samler bibliotek, museum, arkiv, spillested, ungdomshus, værksteder, internationalt artist residency og et bryggeri i et prisbelønnet byggeri.

I Rønde finder man Kulturhotellet, hvor kulturskolen og Syddjurs Egnsteater holder til. Egnsteatret producerer teater for både børn og voksne og er især kendt for at lade sig inspirere af den lokale historie og gøre brug af både lokale institutioner og medvirkende.

Derudover har vi også det internationalt anerkendte Glasmuseum, det historiske museum Fregatten Jylland, Nationalpark Mols Bjerge, Karpenhøj Naturcenter og meget, meget mere.

Vi glæder os rigtig meget til at byde jer alle sammen velkommen til Syddjurs Kommune, og håber, at I vil nyde både naturen og kulturen i kommunen.

// TILBAGE TIL FORSIDEN //

Mer' info om kommunen