Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01
 
Tilbage til forsiden

Velkommen til Holbæk Kommune

Endelig nærmer vi os Aprilfestival – teater for små & store i 2021. En begivenhed, vi har glædet os meget til at være vært for her i Holbæk Kommune. Velkommen til!

Holbæk Kommune er placeret centralt på Sjælland, nærmere betegnet Nordvestsjælland. Geografisk er vi en af landets største kommuner. Vi er 71.200 indbyggere fordelt på 18 lokalområder. 578,33 km² strækker kommunen sig over. En kommune med masser af skøn natur at boltre sig i. Her er møder du det bakkede istidslandskab, fjorde, søer, skov, hav og strand. Vi er også en kommune med fine muligheder for at udfolde sig kreativt. Hvor scenekunsten, musiklivet og billedkunsten trives side om side.

I Holbæk by har vi to professionelle teatre, Holbæk Teater og Teatret Fair Play. Begge teatre er ramme om både egenproduktioner og turnerende forestillinger. Vi har også en række spillesteder, bl.a. Musikhus Elværket, Kulturkasernen, Rotationen og Boxen. Desuden er der spillesteder og kulturhuse rundt om i kommunen. Alle sammen båret af lokalt initiativ og engagement.

Holbæk Bibliotekerne er ramme om foredrag og events året rundt. Bibliotekerne finder du både i Holbæk by, Svinninge, Tølløse og på Orø.

Ahlgade i Holbæk By (Pressefoto - Holbæk Kommune)
Ahlgade i Holbæk By (Pressefoto - Holbæk Kommune)

Holbæk Kommune er kendetegnet ved et tæt og godt samarbejde mellem kulturlivet og erhvervslivet. Vi er udnævnt som talentkommune af Kulturministeriet. En status, vi har opnået i kraft af Talentrådets arbejde. Et råd, som netop er et samarbejde mellem kultur- og erhvervsliv og mellem offentlige og private aktører.

Vi har et ungt og levende talentmiljø, særligt inden for teater, i kraft af samarbejdet mellem Holbæk Drama College, det scenekunstneriske grundkursus (SGK) og Stenhus Gymnasium. Ud over scenekunsten har vi også grundkurser i Billedkunst (MGK) og musik (MGK).

Vendsyssel Teater i Hjørring- PR-foto
Unge fra Holbæk Drama College (Foto: Joe Kniesek)

Forfatterskolen for Unge har også en filial hos os. Med så mange dygtige, aktive unge, er det også helt naturligt, at vi har ladet dem sætte deres præg på vores værtskab af Aprilfestivalen. En gruppe særligt engagerede unge indgår derfor i projektledelsen og bidrager i høj grad til realiseringen af festivalen. Ligesom de unge har være med til at formulere de værdier, vi arbejder ud fra. F.eks. bæredygtighed og samskabelse.

Holbæk by er en traditionsrig købstad og en god handelsby. Her er hyggelige handelsgader, cafeer, restauranter og mange små butikker. Det er også en by, hvor samtidskunsten sætter sit tydelige aftryk på byrummet. Holbæk Art er et kunstprojekt, som blev startet i 2012. Det består i dag af en samling på 30 værker af danske og internationale samtidskunstnere placeret på gavle og vægge i Holbæks bymidte. Gavlmalerier af f.eks. Michael Kvium og Eske Kath. Kunst som beriger borgernes og turisternes ophold i byen og giver stof til eftertanke.

Og du kan altid finde en spændende kunstudstilling på Æglageret, Juel Verland og andre af de små, gallerier rundt om i kommunen. Ligesom Holbæk Museum eller Kystliv Holbæk altid er et besøg værd.

Vendsyssel Teater i Hjørring- PR-foto
Holbæk Gamle Havn (Pressefoto: Holbæk Kommune)

På Holbæk Gamle Havn kan du se på gamle træskibe og mærke historiens bølgebrus. Omkring 20 træskibe har plads i havnen. Det er fragtskibe, fiskerbåde og skibe, der har en fortid i lodsdrift eller marinen.

Overalt i kommunen møder du et levende kulturliv og masser af engagerede frivillige. Der er de årlige musikfestivaller som Tølløse Festival og Orø Festival. Vi har traditionsrige orkestre som Holbæk Garden og Holbæk Byorkester. Kulturinstitutioner, som er næret af det frivillige engagement gennem generationer.

Her i kommunen møder du den levende historie. Andelslandsbyen Nyvang formidler et stykke vigtigt danmarkshistorie og er samlingspunkt for en masse engagerede frivillige. Kystliv Holbæk er et samarbejde mellem Fonden Kystliv Holbæk og Museum Vestsjælland. Begge steder løfter en vigtig rolle i forhold til at gøre historien og håndværkene levende og relevante, også for nutidens børn og unge.

Vendsyssel Teater i Hjørring- PR-foto
Brorfelde Observatorium (Foto: Søren K. Kløft)

På toppen af de sjællandske alper og med udsigt over Lammefjorden finder du Danmarks største observatorium, Brorfelde Observatorium. Her kan du blive klogere på stjernerne, rummet og universet. Mørket i Brorfelde er faktisk fredet, så der er de bedst mulige vilkår for at observere stjernerne.

Tilbage til Aprilfestivalen. Vi glæder os til at tage godt imod jer og håber, I får nogle oplevelsesrige og dejlige dage her hos os.

Hjerteligt velkommen.

// TILBAGE TIL FORSIDEN //

Mer' info om kommunen