Farvergade 10, 5. sal
1463 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01
 
Tilbage til forsiden

Velkommen til en kommune med masser af kultur

Hjørring Kommune er fuld af kulturtilbud – ja, der sker faktisk så meget, at man altid går glip af noget. Vi har et velfungerende foreningsliv og en stærk ildsjælekultur, der er med til at forankre og forny kulturen lokalt.

Vi prioriterer kunst og kultur, og vi gør det, fordi det er med til at sikre menneskelig værdi, livskvalitet og fællesskab. Vi bliver klogere på os selv og på hinanden, når vi oplever kunst og kultur. Og så har det en positiv indflydelse på vores mentale sundhed.

Et aktivt kulturliv med muligheder for at blive involveret i lokalsamfundet og et kulturliv med brede tilbud til forskellige målgrupper er med til at gøre Hjørring Kommune til et sted, hvor det er attraktivt at bo, arbejde, leve og komme på besøg.

Vi har en mangeårig stolt teatertradition med mange amatørteaterforeninger, revyer, teaterforening og skabende egnsteater med egenproduktioner.

Derfor er det naturligt, at vi i 2019 er vært for Aprilfestivalen - verdens største teaterfestival for børn og unge. Vi ønsker de mere end 100 børneteatre og mange formidlere og andre gæster fra Danmark og hele verden velkommen her i vores kommune. Og vi vil gøre os umage for at vore gæster har det godt her hos os. Vores butikker, restauranter og overnatningssteder står klar til at tage imod jer.

Vendsyssel Teater i Hjørring- PR-foto
Vendsyssel Teater (PR-foto)

Måske får I også tid til at opleve noget af det, som gør vores egn til noget helt unikt. Ikke mindst naturen. Den er lige udenfor døren, stort set uanset hvor du bor. Vi har en rig og forskelligartet natur, der er præget af den vilde kystlinje og det varierede landskab. Her finder du alle de ting, der er unikke for Hjørring Kommune: havet, vinden og sandet.

Når I er her, må I ikke gå glip af det nybyggede Vendsyssel Teater, som blev indviet januar 2017. Husets imødekommende atmosfære danner ramme om Hjørrings omfangsrige teaterliv. Samtidig finder mange andre kulturelle og kreative aktiviteter sted i huset.

Det skal fungere som samlingssted for dem, der interesserer sig for musik, teater og kulturliv - både amatøren og den professionelle, den unge og den gamle, gymnasie-eleven og lærlingen – dette er et hus for alle. Populært sagt er huset Byens Dagligstue. Der er ikke givet køb på Vendsyssel Teaters kendemærke; den intime kontakt mellem aktør og publikum. Her udvikler fremtidens scenekunst sig.

Under festivalen er det her du finder billetsalget og Aprilfestivalens sekretariat. Og torsdag aften kan du opleve teatrets Store Sal, når det flotte festivalshow finder sted.

Velkommen til Hjørring Kommune - vi håber du får en god festival og et godt ophold her hos os.

// TILBAGE TIL FORSIDEN //