Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01

Faglige arrangementer

Aprilfestival - teater for små og store byder på et hav af teaterforestillinger – og derudover danner festivalen også ramme om netværk, udveksling og udvikling af viden. Derfor inviterer vi teaterfolk, formidlere og andre interesserede til faglige og underholdende arrangementer:


Konferencen i 2015 har arbejdstitlen KUNST, KROP, RUM & IDENTITET.

Torsdag d. 23. april kl. 09.00 - 18.00 inkl. frokost og aftensmad
Konferencen består af forskellige oplæg og workshops.

Torsdag kan du møde professor Matthew Reason fra Edinburgh der fortæller om hvad børn oplever, når de møder teatret og hvilke kompetencer de opøver. Beth Juncker, professor i børnekultur efterspørger kunstens kompetencer i nutidens uddannelser. Workshops om Kroppen i læring v. Morten Anderson. Teater og trivsel i indskolingen v. Teaterkufferten. To processer om hvordan daginstitutioner, skoler og kulturinstitutioner kan organisere sig i forhold til læreplaner og Åben skole v. proceskonsulent Karsten Thygesen og Ulla Voos Gjesing leder af Kulturprinsen.

Fredag er der oplæg af PhD Tatiana Chemi om kunsten at integrere kunsten i undervisningen. Global Stories fortæller om deres projekt "Med andre øjne". Der er workshops om af musiker Lars Greve og Levende Musik i skolen. Dans - musik og sprogforståelse i børnehaver - hør hvordan det hænger sammen i workshop af danseformidler Ulla Krebs Bille. Om teater i forhold til skolens fag ved Gitte Bech Ballesheim, DATS. Om KulturCrew ved MC Holms skolens KulturCrew, BUPL,s tanker om æstetiske læreprocesser, skoletjenesten om den nye skolereform .... (der tages forbehold for ændringer)

Se det komplette program her

Det koster 300 kr. pr. dag inkl. frokost. Tilmelding er bindende.
Ønsker du at tilmelde dig Aprilfestivalens konferencer kan du gøre det her

DER ER LUKKET FOR TILMELDING TIL KONFERENCEN

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

HUSK også LÅN en ung! Din mulighed for at se teater med et par unge på festivalen og høre om deres teatertanker. For mere information kontakt: Nina Jensen på nj@teatercentrum.dk

Tilmelding
Ønsker du at deltage i et eller flere arrangementer, kan du tilmelde dig gennem FormidlerNetværket på din personlige formidlerside ved at logge dig ind og følge vejledningen.

Hvis ikke du allerede er tilmeldt Formidlernetværket kan du tilmelde dig Teatercentrums Formidlernetværk - så får du samtidig andre fordele, bl.a. mulighed for at bestille billetter fra en særlig formidler-pulje, deltagerkort på festivalen, m.v.

(Hvis du allerede er medlem, så log ind ved at trykke på "Login" øverst på denne side)

Har du spørgsmål kan du kontakte Pernille W. Sørensen på ps@teatercentrum.dk eller ringe til hende på tlf. 40 75 69 04.

// TILBAGE TIL FORSIDEN //

KRUM

- om krop, rum, sted og identitet

Krop, rum, identitet og sted er omdrejningspunkt for årets konference og her vil du gennem en hel dag få mulighed for at bruge din krop i forskellige rum, få tilbudt forskellige identiteter som lyttende, drømmende, langsom, opmærksom, aktiv byplanlægger, sansende vandringsmand ...

Se det komplette program her

OPLÆGSHOLDERE
Stine Mikés Degerbøl
Bureau Detours
Sisters Academy * Sisters Archive

WORKSHOP
Vandrende-P
Crazy Cake
En oplevelse af langsomheden
Sisters Academy * Sisters Archive

Tid & Sted
Torsdag den 23. april kl. 9.00 – 18.00
Metalskolen i Jørlunde. Slagslundevej 13, 3550 Slangerup.

Festivalshow efter konference
Festivalshowet åbner weekendens teaterprogram og viser glimt fra mange af de forestillinger, du kan møde. Som en del af konferencetilmeldingen sørger vi for, at du har en billet til torsdagens festivalshow kl. 19.00-20.30.

Konferencen er udviklet i samarbejde mellem Frederikssund Kommune, J. F. Willumsens Museum og Teatercentrum.

Tilmelding & betaling
600, - kr. inkl. frokost og aftensmad
tilmelding er bindende
Du kan tilmelde dig her


Oplevelseskonference

Igen i år afholder vi oplevelseskonference hvor vi iscenesætter og undersøger emnet:

SCENEKUNSTEN OG STRESS-SAMFUNDET
- hvordan kan scenekunst hjælpe børn og unge til at håndtere stress - individuelt, i fællesskab og på samfundsplan?

TORSDAG den 4. april 2019 kl. 9-16
på Professionshøjskolen UCN i Hjørring

Dagen indledes med et oplæg af Kjeld Fredens, der er hjerneforsker og ekspert i børns læring, mental sundhed og kulturel intelligens.

Herefter har vi et panel med deltagelse af:

  • Malthe Hertz Jansen, programleder for stressalliancen
  • Mikkel Ottow, kulturudviklingskonsulent og projektleder for kultur og sundhed i Region Midtjylland
  • Kjeld Fredens

Disse tre vil samtale om:

  • Hvad mødet med kunst og kultur betyder for børn og unge i forhold til stress?
  • Hvordan kan kulturen og samfundet i samarbejde, blive bedre til, at skabe stressfrie miljøer?

Før frokost vil der være walk and talk i par. Vi har de sidste år fået rigtig god feedback på at sætte deltager-relationerne i spil, så vi gentager succesen.

Om eftermiddagen går parrene på besøg hos teatre samt uddannelserne fra Professionshøjskolen UCN i dagens store VidensBazar. Her kan man høre erfaringer fra forskellige scener om, hvordan der arbejdes med stresshåndtering.

Vi slutter dagen i open space, hvor deltagende teatre og formidlere kan mødes ud fra spørgsmålet: Hvordan kan vi samarbejde om scenekunst, der hjælper børn og unge til at håndtere stress?

I år nedsætter vi som et nyt initiativ, i samarbejde med Horsens Teaterfestival, et forankringsboard med deltagelse fra scenekunstnere såvel som formidlere.

Konferencen bliver holdt på dansk, og afvikles af Aprilfestival i samarbejde med Jeppe Lajer, Tine Kjærbye, Maria Suh (Horsens Teaterfestival) samt Hjørring Kommune og Professionshøjskolen UCN.

Læs mere her