Farvergade 10, 5. sal
1463 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01
Tilbage til forsiden

Info om værtskommunen

Sønderborg er Sønderjyllands største by med ca. 27.000 indbyggere. Byen voksede op i ly af Søndre Borg, der senere blev omdøbt til Sønderborg Slot. Byen har en charmerende havnefront med caféer og restauranter og en hyggelig bymidte med mange spændende butikker.

Sønderborg Kommune staver kultur med stort K. Kulturlivet favner utrolig bredt fra klassisk over moderne til eksperimenterende og underground. De store landsdækkende turneer, shows og orkestre lægger vejen inden om vore store scener på Alsion, Sønderborghus, Sønderborg Teater og Mølleparken. Ude i kommunen blomster kulturlivet på foreningsplan, og intet sted er for lille til at byde på en bred palet af underholdning.

Ingen store stjerner uden en rugekasse. Derfor investerer Sønderborg Kommune i at udvikle talentet. Sønderborg Musikskole tilbyder musikalsk grundkursus (MGK) i klassisk og rytmisk musik og samarbejder med række professionelle musikere for at sikre standarden.
Sønderjyllands Kunstskole kan elever forberede sig højere læreanstalter på BGK, billedkunstnerisk grundkursus. Sønderjyllands Danseakademi samarbejder med Den kongelige Balletskole om særlige talenthold, der gør det muligt for unge at blive boende hjemme, mens de gør sig dygtige nok til optagelsesprøve til Den kongelige Ballet.
Als Performance Academy træner sang, dans og drama på særligt højt niveau, og flere elever fortsætter i en professionel musical-karriere.

Sønderborg Kommune er kåret til Årets Ungdomskommune 2017 af Dansk Ungdoms Fællesråd. Kommunen bestræber sig aktivt på at være en god kommune for vores yngre medborgere.
Sønderborg modtog prisen for blandt andet at inddrage de unge, når der skal træffes beslutninger og samtidig arbejde hårdt for hele tiden at sikre spændende tilbud og muligheder til unge i hele Sønderborg Kommune.

Som den første kommune i Danmark er Sønderborg blevet optaget i UNESCO-netværket Learning Cities. Medlemskabet handler om bæredygtighed, medborgerskab, og livslang læring for alle. Overskrifterne i UNESCO-netværket Learning Cities er som taget ud af en beskrivelse af, hvad Sønderborg Kommune i forvejen fokuserer på: bæredygtighed, medborgerskab og læring for alle.

2017 bliver et fantastisk år for kulturen i Sønderborg. Det er nemlig Eventår i Sønderborg Kommune, og der bydes derfor på masser af oplevelser i løbet af året, deriblandt Aprilfestivalen. Læs mere om Eventår 2017 på www.sonderborg.dk.


// TILBAGE TIL FORSIDEN //