Farvergade 10, 5. sal
1463 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01
 
Tilbage til forsiden

Info om værtskommunen

Syddjurs Kommune spreder sig over et område på næsten 700 naturskønne kvadratkilometer med næsten 42.000 beboere.

Syddjurs Kommune ligger på den sydlige del af Jyllands ”næse” – ikke langt fra Aarhus. Syddjurs er kendt for sine små hyggelige landsbyer og sit unikke landskab, der er præget af den skønne natur.

Knap 180 km2 dækkes af Nationalpark Mols Bjerge, som med sine spektakulære naturskønne områder med åbne græsmarker, åer, skove, bakker, kystlinje og søer præger hele landskabet. Som noget helt særligt indeholder Nationalpark Mols Bjerge også byer, hvoraf den gamle kystby Ebeltoft er et ofte brugt feriested. Dette gør Syddjurs Kommune til en af landets største turistkommuner.

Det gamle ikoniske rådhus i Ebeltoft - PR-foto
Syddjurs tiltrækker kunstnere og kreative ildsjæle, hvad end det er til kreative start-up-virksomheder eller kunstneriske fællesskaber. Ebeltoft er især kendt for sine mange glaskunstnere, og er hjemby for Danmarks førende glasmuseum – Glasmuseet Ebeltoft.

Syddjurs Kommune har et rigt og voksende marked for lokale fødevareproducenter. Man finder bl.a. bryggerier, æbleavlere, osteri, kafferisteri, tang og bolsjer i den lokale sammenslutning Molbordet.

I 2019 åbner et stort kulturcenter i en nedlagt Maltfabrik, som både skal indeholde bibliotek, kreative virksomheder og meget mere.

Med værtsskabet for Aprilfestival 2018 ønsker Syddjurs Kommune at sætte fokus på kultur og kunst for børn og unge. Håbet er, at den kreative energi og inspiration fra festivalen vil påvirke de kulturelle aktiviteter blandt unge i fremtiden, og skabe et stærkt og innovativt fællesskab.

// TILBAGE TIL FORSIDEN //